Zoeken

Financieel schandaal in Khouribga: hoge verantwoordelijken betrokken

17 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

De zaak rond de verduistering van meer dan 50 miljoen dirham door een bankdirecteur in Khouribga neemt steeds grotere proporties aan. Naast de directeur worden nu ook verschillende plaatselijke verantwoordelijken verdacht van betrokkenheid bij witwassen, valsheid in geschrifte en valse aangifte.

De directeur van de bank is nog steeds voortvluchtig, ondanks een internationaal opsporingsbevel. De Gerechtelijke Politie (BNPJ) heeft echter al een tiental andere personen gearresteerd, waaronder verantwoordelijken uit Khouribga.

Lees ook: Financieel schandaal treft Moulay Yaacoub

Volgens Assabah kregen deze personen geld gestort vanuit de verduisterde rekeningen. Ze zouden dit geld witgewassen hebben door te investeren in verschillende lucratieve projecten, met name in de vastgoedsector.

Lees ook: Financieel schandaal in Sidi Allal Bahraoui

De verdachten ontkennen de beschuldigingen, maar de BNPJ heeft bewijsmateriaal gevonden dat suggereert dat er een afspraak was tussen hen en de directeur. De jacht op de voortvluchtige bankdirecteur gaat onverminderd voort. De speurders gaan ervan uit dat hij zich nog steeds in Marokko bevindt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team