Zoeken

Bankdirecteur in Tétouan verdacht van miljoenenfraude

24 mei 2024 - 23:00 - Marokko

©

Daniel Z., directeur van een filiaal van de Union Marocaine des Banques in Tetouan, is gearresteerd op verdenking van het verduisteren van tientallen miljoenen dirhams van klanten.

De 55-jarige Z. zou gebruik hebben gemaakt van zijn positie om geld van de rekeningen van cliënten - bedrijven, zakenlieden, ambtenarenverenigingen en particulieren - te stelen. Hij zou samengewerkt hebben met zijn kassier om miljoenen dirhams te verduisteren. Volgens getuigenissen van slachtoffers stal de bankdirecteur, die ook een van de bestuurders is van de voetbalclub Moghreb Tetouan, zowel eenvoudige stortingen van enkele duizenden dirhams als geld rekeningen met honderden miljoenen.

Lees ook: Bankier in Tetouan vijf jaar cel in voor stelen geld klanten in Tetouan

Donderdag gingen verschillende klanten naar het bankfiliaal op de Avenue Mohammed V om te controleren wat er met hun deposito’s bij was gebeurd. Groot was hun verbazing. Sommigen zagen dat hun spaargeld was verdwenen, terwijl anderen merkten dat een deel van hun deposito’s weg was.

Een oude man die een bankrekening met 1,1 miljoen dirham bij de bank had, vond slechts 1100 dirham op zijn rekening, meldt de correspondent van Alyaoum24 in Tetouan. Een andere man, die in de loop der jaren 270.000 dirham had gespaard, vond slechts 2000 dirham. Een vrouw met een deposito van 1 miljoen dirham vond slechts 1900 dirham. Een andere vrouw zag haar deposito van 450.000 dirham volledig verdwijnen, net als een vrouw met een deposito van 370.000 dirham. Een handelaar beweert 3 miljoen dirham te zijn kwijtgeraakt. Een man was verbijsterd toen hij merkte dat hij 120.000 dirham kwijt was, de spaargelden van zijn hele leven. Zijn zoon verloor 200.000 dirham, terwijl zijn vrouw 12.000 dirham verloor. Volgens sommige slachtoffers begonnen de verduisteringen op hun rekeningen al in 2020.

Lees ook: Bankmedewerker Tetouan gezocht voor verduistering

Na zijn arrestatie werd Daniel Z. in hechtenis genomen. De verdachte, vicevoorzitter van de gemeente Tetouan, lid van de Istiqlal-partij en voormalige lid van de PJD, voegt zich bij de lijst van politici in Tetouan die betrokken zijn bij schandalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team