Zoeken

Dewinter en Wilders opnieuw op ’islamsafari’ in Molenbeek

29 april 2022 - 16:20 - Wereld

©

Op vrijdag 13 mei is het Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter van plan om, samen met de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders, naar het Brusselse Molenbeek te trekken. Het uitstapje zou een reactie zijn op de uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, die stelde dat Molenbeek niet aanvoelt als België. Het tweetal nodigt hem daarom ook uit op hun ’islamsafari’.

Dewinter en Wilders waren al eerder van plan om ter plekke te gaan waarnemen hoe Molenbeek getroffen wordt door "islamisering en massamigratie", maar de toenmalig burgemeester Françoise Schepmans (MR) verbood de actie in 2017. De initiatiefnemers klaagden de beslissing aan bij de Raad van State, die in 2021 het verbod vernietigde.

Lees ook: Incidenten na koranverbranding in Zweden

"Vanwege de coronacrisis kwam de wandeling er sindsdien nog niet van, maar nu hebben we een nieuwe aanvraag ingediend voor 13 mei", zegt Dewinter in Het Nieuwsblad. "We willen een statement maken dat we geïslamiseerde plaatsen in ons land niet mogen prijsgeven. Maar het is geen betoging, we gaan de boel niet op stelten zetten en we roepen ook niemand op om met ons mee te gaan."

Lees ook: VN roept 15 maart uit tot Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie

Dewinter legt uit dat het interview van Conner Rousseau met Humo de aanleiding was voor het initiatief. De Vooruit-voorzitter vertelde daarin onder meer dat hij zich "niet in België voelt" als hij door Molenbeek rijdt. "Als zelfs Conner Rousseau tot dezelfde conclusies begint te komen die wij al lang maken… Molenbeek staat inderdaad symbool voor alle gemeenten die volledig vervreemd en geïslamiseerd zijn en die we moeten heroveren", aldus Dewinter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team