Zoeken

Azarkan aan kant geduwd om Wilders te laten passeren

14 maart 2022 - 11:40 - Wereld

©

Tijdens een flyeractie op de Haagse markt werd DENK-leider Farid Azarkan zaterdagmiddag uit het niets door de politie aan de kant geduwd toen PVV-politicus Geert Wilders hem wilde passeren.

De eerste stembussen gaan bijna open voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en dit weekend gingen partijen dan ook flyeren en campagne voeren op publieke plaatsen. In Den Haag liep de campagnestrijd zaterdag uit de hand door een confrontatie tussen Farid Azarkan, de fractievoorzitter van DENK, beveiligers van PVV-leider Geert Wilders en de politie, schrijft het AD.

Lees ook: Waarom Farid Azarkan de politiek in ging

Farid Azarkan was op de Haagse markt campagne aan het voeren voor zijn partij toen hij tijdens een gesprek met kiezers ruw opzij werd geduwd om plaats te maken voor PVV-leider Geert Wilders en zijn gevolg. "Mensen, niet duwen. Ik sta hier ook campagne te voeren, houd eens op", zegt Azarkan terwijl de politie hem onjuist behandeld.

De partij laat via Twitter weten dat ze het onacceptabel vinden dat het recht om campagne te voeren van de PVV prioritair is aan dat van andere partijen. "Azarkan was als leider van deze democratische partij en als democratisch gekozen leider, campagne aan het voeren. Wanneer plotsklaps Geert Wilders arriveert willen zowel de politie als zijn beveiligers Wilders prioriteit maken boven campagnerecht van Denk", schrijft Denk.

Lees ook: Farid Azarkan, van Bni Bouayach naar partijleider in Nederland

De politie-eenheid Den Haag zegt dat het zaterdag erg druk was op de markt. Er is door de politie gevraagd om ruimte te maken maar daar werd geen gehoor aan gegeven, waarna is opgetreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team