Zoeken

Familie Abdelhak Nouri vraagt 15 miljoen euro aan Ajax

16 januari 2021 - 10:00 - Sport

©

Projectontwikkelaar Erik de Vlieger maakte in een podcast van Yves Gijrath het bedrag bekend van de schadevergoeding die de familie van Abdelhak Nouri aan Ajax vraagt.

Algemeen directeur van Ajax Edwin van der Sar, gaf recent al toe dat ze met de familie en juristen gesproken hebben, maar er niet zijn uitgekomen. De hoogte van de schadevergoeding zou volgens hem via arbitrage bepaald moeten worden. Ondernemer Erik de Vlieger verzekert in de podcast ‘1-2-tje’ van Yves Gijrath, dat de familie van Abdelhak Nouri een bedrag van 15 miljoen euro verlangt als schadevergoeding van Ajax.

De Vlieger sprak met verschillende personen binnen de club en is ervan overtuigd dat het bedrag klopt. "Het is niet ’wij hebben ergens gehoord dat...’, nee: wij hebben naar boven gekregen hoe het precies zit tussen Ajax en de familie Nouri", aldus De Vlieger die in Voetbalzone wordt geciteerd. "Het gaat niet over 40 miljoen euro of meer, zoals bijvoorbeeld Johan Derksen zei in Veronica Inside, maar het gaat over 15 miljoen euro. De familie heeft dat niet rechtstreeks zo gezegd, maar dat is het bedrag dat bij Ajax op tafel is gekomen. Ajax heeft daarop geen antwoord gegeven, maar de verzekeraar vergoedt daarvan vijf miljoen euro."

Gijrath vindt de handelwijze van Ajax ongepast: "We hebben het vaak gehad over de menselijke maat, en nu hebben we het over Abdelhak Nouri, een kind van de club, een jongen uit Amsterdam. Niet alleen Appie Nouri heeft levenslang, maar ook iedereen die voor hem zorgt, de hele familie. Hoe kan Ajax dit aan de wereld uitleggen?", vraagt de mediaondernemer zich af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team