Zoeken

Familie Abdelhak Nouri eist schadevergoeding van Ajax

15 januari 2021 - 11:20 - Sport

©

Een rechter zal binnenkort moeten oordelen over de schadevergoeding die Ajax Amsterdam de familie van Abdelhak Nouri verschuldigd is.

Abdelhak Nouri liep in 2017 ernstige en blijvende hersenschade op nadat hij een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd van Ajax. De club erkende aansprakelijkheid maar kwam niet tot een overeenkomst met de belangenbehartigers van de familie Nouri.

Advocaat Khalid Kasem zei al vorig jaar in april namens de familie dat het aannemelijk is dat er een arbitragezaak komt om de hoogte van de schadevergoeding te bepalen. Hij kwam toen aan het woord over het boek dat hij over Nouri schreef, ondertussen is er nog steeds geen oplossing gevonden en dat zal zonder tussenkomst van de arbitragecommissie ook niet meer lukken.

In een interview afgelopen zondag, bevestigde de algemeen directeur van Ajax-PSV Edwin van der Sar deze informatie. "We hebben met familie en juristen gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen", vertelde hij aan de NOS. Hij noemde dat "zeer jammer". De Volkskrant schrijft dat het conflict met Ajax niet gaat over het contract van Nouri als voetballer. Dat werd gerespecteerd en liep tot het eind van het afgelopen seizoen. Het geschil gaat over het verdere arbeidsvermogen van de voetballer.

Nouri was aanvoerder van Jong Ajax en werd in seizoen 2016-2017 uitgeroepen tot beste speler van de eerste divisie. Hij zakte op 8 juli 2017 in elkaar tijdens de eerste wedstrijd van een trainingsweek in Oostenrijk, maar zijn club gaf pas bijna een jaar later toe dat ze bij de reanimatie ernstige fouten hadden gemaakt. Er werd niet meteen gezien dat het om hartfalen ging waardoor er kostbare tijd verloren ging. Juristen en de familie vragen om een onafhankelijke uitspraak, waaraan mogelijk een miljoenenbedrag is gekoppeld, schrijft dezelfde krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team