Zoeken

Handel tussen Marokko en Israël fors gestegen

7 december 2012 - 16:48 - Marokko

©

De handel tussen Marokko en Israël is aanzienlijk gestegen in de eerste tien maanden van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Israëlische bureau voor de statistiek.

Eind oktober had Marokko voor 42 miljoen dirham naar Israël geëxporteerd, tegen 27 miljoen dirham in de eerste tien maanden van 2011, dus 54% meer. Marokkaanse import uit Israël steeg tot eind oktober met 216%, vergeleken met 2011.

Deze cijfers worden aan de kaak gesteld in Marokko, waar men een normalisering van de betrekkingen met Israël vreest. Officieel is regering Benkirane daar ook tegen.

Abdelkader Amara, Marokkaanse minister van Industrie en Handel, beoogt dat deze handelsuitwisselingen op frauduleuze wijze gebeurden. De Israëlische statistieken betreffen volgens de minister, niet de rechtstreekse handel met Marokko, maar de handel met bedrijven gevestigd in Europa.

In juli was Abdelilah Benkirane van normalisering met Israël beschuldigd geweest, omdat Ofer Bronchtein, voormalig adviseur van Israëlische premier Yitzhak Rabin, aanwzig was op het 7e congres van de PJD.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team