Zoeken

Marokko belangrijke handelspartner voor Israël

7 juni 2013 - 10:19 - Economie

©

Marokko is een steeds belangrijkere handelspartner voor Israël. Zo zou Marokko vorig jaar 6 à 10 miljoen dollar aan Israëlische goederen hebben geïmporteerd. Toch houdt regering Benkirane vol dat Marokko geen handelsbetrekkingen heeft met Israël.

Uit cijfers van het Israel Export Institute blijkt dat Marokko de vierde belangrijkste klant van Israël is in de Arabische wereld. Eerst komen Jordanië, Egypte en Libanon.

De invoer van Israëlische goederen groeide vorig jaar met 216% volgens het instituut. Ook de uitvoer naar Israël deed het goed met 150% groei.

Het Israëlisch instituut stelt dat de economische betrekkingen steeds beter zullen worden en dat beide landen vooral handelen in wapens en nieuwe technologieën.

De normalisatie met Israël wordt afgewezen door de Arabische Liga waartoe Marokko behoort. Volgens de Marokkaanse regering gaat het om frauduleuze handel.

Volgens minister Abdelkader Amara van Handel betreffen de Israëlische cijfers de handel met bedrijven gevestigd in Europa en niet de rechtstreekse handel met Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team