Zoeken

PJD en Adl Wal al Ihssane samen tegen Israël

26 maart 2012 - 19:08 - Marokko

©

De deelname van een Israëlische diplomaat aan de achtste zitting van de Parlementaire Vergadering van de Mediterrane Unie, op zaterdag en zondag op het Parlement in Rabat, zorgde bij de PJD voor onrust.

De Israëlische diplomaat David Saranga nam namelijk deel aan de vergadering als lid van de Knesset, volgens kaderleden van de PJD, wiens partij geen betrekkingen wil met Israel.

Verschillende leden van de regerende partij hebben de bijeenkomst dan ook geboycot. Volgens hen is een normalisering van de betrekkingen met de joodse staat volledig uitgesloten.

Leden van Al Adl Wal Ihssane verbranden de Israëlische vlag

Israël is een volwaardige lid van de Parlementaire Vergadering van de Unie voor het Middellandse-Zeegebied, dit weekend georganiseerd onder het thema "Mediterrane Unie en de grote uitdagingen van het Middellandse Zeegebied".

Buiten het Parlement zijn zondag duizenden leden van de beweging Al Adl Wal Ihssane samengekomen. De Israëlische vlag werd in brand gestoken door leden van de Jamaa die het "officieel beleid voor het normaliseren van de betrekkingen met Israël, terwijl de Joodse staat de dodelijke aanvallen blijft voortzetten tegen het Palestijnse volk" aan de kaak hebben gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team