Zoeken

Vice-voorzitter Israëlische Knesset in Ouarzazate

19 september 2012 - 10:28 - Marokko

©

De aanwezigheid van Majalli Wahabi, vice-voorzitter van de Israëlische Knesset, op een energieconferentie in Ouarzazate vorige week vrijdag, werd veroordeeld in Marokko. De overheid wordt opnieuw beschuldigd van normalisatie met Israël.

Majalli Wahabi, zittend naast Bilal Kassem, vice-voorzitter van de Palestijnse Wetgevende Raad, verbaasde de zaal. Niemand wist wie de Israëlische verantwoordelijke, bekend als een radicale zionist, had uitgenodigd.

De regering zoekt nu uit wie Majalli Wahabi heeft uitgenodigd en eist de invoering van een wet dat normaliseringspogingen met Israël strafbaar zou stellen.

Majalli Wahabi vertelde in een verklaring vrijgegeven door het Israëlische parlement, dat een vertegenwoordiger van de Marokkaanse koninklijke familie hem had uitgenodigd om de conferentie bij te wonen.

Afgelopen juni was Abdelilah Benkirane ook al beschuldigd van normalisering met Israël, doordat Ofer Bronchtein, voormalig adviseur van de Israëlische premier Yitzhak Rabin, aanwezig was op de 7e PJD-congres.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team