Zoeken

Geen excuses na steun aan Palestina: Anwar El Ghazi verlaat Bundesliga

20 oktober 2023 - 19:00 - Sport

©

Na zijn schorsing vanwege een steunbericht aan Palestina, lijkt het avontuur van de Nederlands-Marokkaanse voetballer Anwar El Ghazi bij Mainz ten einde te komen. Toen zijn club hem vroeg om zijn excuses aan te bieden, weigerde hij en verliet hij Duitsland voor Nederland.

"Van de rivier tot aan de zee, Palestina zal vrij zijn." Anwar El Ghazi deelde de beroemde leus op Instagram op zondag en zorgde daarmee voor woede bij de leiding van Mainz. De Duitse club heeft hem voor onbepaalde tijd geschorst. "Mainz heeft besloten Anwar El Ghazi uit te sluiten van de training en wedstrijden," kondigde de Bundesliga-club aan in een verklaring, waarin werd verzekerd dat deze beslissing was genomen na een "diepgaande discussie" met de speler. "Zijn Duitse team probeerde hem onder druk te zetten om een video te publiceren waarin hij zich zou verontschuldigen voor zijn standpunt, wat hij stellig weigerde. Hij besloot Duitsland te verlaten en terug te keren naar zijn geboortestad Rotterdam in Nederland," vertelde El Ghazi’s vader aan Winwin, een medium gespecialiseerd in voetbal.

Lees ook: Anwar El Ghazi gestraft door club na steun aan Palestina

"Anwar vertelde me dat hij erg aangedaan was, hij heeft veel gehuild. Hij heeft de raad van bestuur van Mainz ontmoet en hen verteld dat hij zijn solidariteit met de kinderen van Gaza niet zou herroepen," vervolgde Mohammed El Ghazi. De 28-jarige speler en zijn familie zijn teruggekeerd naar Rotterdam, wat het einde van zijn avontuur bij Mainz zou kunnen betekeken. Hij kwam aan het begin van het seizoen gratis bij de club na een kort verblijf bij PSV Eindhoven.

Lees ook: Mazraoui door Bayern ontslagen na steun aan Palestina?

Net als El Ghazi werd zijn landgenoot Noussair Mazraoui berispt voor zijn steunbericht aan Palestina. Bayern München wachtte op zijn terugkeer uit Afrika, waar hij met Marokko deelnam aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust (1-1) en de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2023 tegen Liberia (3-0), om een diepgaand gesprek met hem te hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team