Zoeken

Anwar El Ghazi sleept club voor de rechter na ontslag op steun Palestina

15 november 2023 - 13:30 - Sport

©

Anwar El Ghazi is door de Duitse voetbalclub Mainz ontslagen vanwege zijn pro-Palestijnse berichten op sociale media. De Nederlands-Marokkaanse voetballer is het niet eens met zijn ontslag en heeft de zaak voor de rechter gebracht.

Volgens Duitse media heeft El Ghazi, wiens contract bij Mainz tot 2025 loopt, juridische stappen ondernomen tegen zijn ontslag. De reden voor de beëindiging van zijn contract door de Duitse club zijn zijn pro-Palestijnse Instagram-posts. Ondanks druk van de clubleiding om terug te komen op zijn uitspraken, bleef de 28-jarige voetballer standvastig bij zijn principes. "Ik blijf trouw aan mijn woorden, de mensheid en de onderdrukten steunend tot mijn laatste adem," schreef hij.

Lees ook: Anwar El Ghazi door club ontslagen na steun aan Palestina

El Ghazi deelde ook de bekende slogan "Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn." De slogan, gepost door de 28-jarige speler op Instagram, samen met een bericht waarin hij de situatie in Palestina beschreef als "een genocide en massavernietiging", leidde in eerste instantie tot zijn schorsing.

Lees ook: Steun aan Palestina: Anwar El Ghazi heeft geen spijt

In een andere post bevestigde hij opnieuw zijn steun voor de Palestijnse zaak. "Sta voor wat juist is, zelfs als je alleen staat. Het verlies van mijn baan valt niet te vergelijken met de verschrikkingen die de onschuldigen in Gaza beleven. Stop deze moorden." El Ghazi wordt vertegenwoordigd door Alexander Bergweiler, een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en sportrecht, volgens de Allgemeine Zeitung. "Ik zie geen uitspraak in de nieuwe post die niet onder de vrijheid van meningsuiting valt," verklaarde de raadsman twee weken geleden aan de pers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team