Zoeken

Mazraoui door Bayern ontslagen na steun aan Palestina?

16 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

Op social media wordt opgeroepen tot het ontslag van Noussair Mazraoui, de Marokkaanse verdediger van Bayern München, vanwege zijn uitgesproken steun voor Palestina te midden van het huidige conflict met Israël. Deze houding staat in schril contrast met de pro-Israëlische positie van zijn club.

Mazraoui plaatste een video op Instagram waarin de Palestijnse vlag wordt getoond, vergezeld van een voice-over die klinkt als een gebed: "God, help onze broeders in Palestina, zodat zij overwinning behalen. God, heb genade met de doden, God, genees de gewonden." Bij de video schreef Mazraoui het woord ’Ameen’ samen met een emoji van biddende handen. Hij deelde ook Instagram-story’s van vier andere spelers van het Marokkaans elftal met een verklaring van steun voor Palestina.

Lees ook: Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

De openlijke steun van Mazraoui aan de Palestijnse zaak valt op gezien de steun van Bayern München voor Israël. De Duitse club heeft haar zorgen over de situatie in Israël geuit. Daniel Peretz, de reservekeeper van de club met Israëlische roots, heeft opgeroepen tot een standpunt tegen terrorisme. Mazraoui’s bericht heeft veel reacties uitgelokt op het internet, waarbij sommigen hem verdedigen en anderen zijn onmiddellijke ontslag eisen.

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: Badr Hari neemt stelling

In reactie op de controverse verduidelijkte Mazraoui zijn standpunt: "Allereerst is het echt teleurstellend dat ik moet uitleggen waar ik voor sta. Er is een situatie gaande waarin dagelijks duizenden onschuldigen worden gedood... We moeten allemaal tegen dit onrecht zijn en het veroordelen. Het is gewoon onmenselijk." Hij benadrukte zijn inzet voor vrede en rechtvaardigheid en zijn oppositie tegen alle vormen van terrorisme, haat en geweld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team