Zoeken

Anwar El Ghazi keert terug naar Bundesliga na ruzie om Palestina

1 november 2023 - 12:30 - Sport

©

De Nederlands-Marokkaanse voetballer Anwar El Ghazi is terug bij zijn Duitse club Mayence na een tijdelijke schorsing vanwege zijn uitlatingen over Palestina op Instagram.

De 28-jarige El Ghazi had het bericht "De rivier naar de zee, Palestina zal vrij zijn" en berichten over de "genocide en massavernietiging" in Palestina gedeeld. Volgens de clubleiding was dit standpunt "onaanvaardbaar" en in strijd met de waarden van Mayence.

Lees ook: Geen excuses na steun aan Palestina: Anwar El Ghazi verlaat Bundesliga

In een verklaring lichtte Mayence toe: "Anwar El Ghazi is door FSV Mayence 05 gewaarschuwd vanwege een bericht dat hij twee weken geleden op sociale media heeft geplaatst. Na de publicatie heeft de club hem direct uitgesloten van trainingen en wedstrijden." Sindsdien heeft El Ghazi in gesprekken met de clubleiding afstand genomen van zijn Instagram-post, die hij na enkele minuten zelf verwijderde.

Mayence gaf ook aan dat de voetballer zijn spijt heeft betuigd voor de berichten en de negatieve impact ervan, vooral voor de club. "In dit verband heeft El Ghazi ook duidelijk afstand genomen van terroristische daden, zoals die van Hamas, die twee weken geleden leidden tot een nieuwe escalatie van geweld in het Midden-Oosten. Hij benadrukte zijn medeleven met de slachtoffers van deze aanval en alle slachtoffers van het conflict. Hij maakte duidelijk dat hij het bestaansrecht van Israël niet betwist," aldus de verklaring van de club.

Lees ook: Anwar El Ghazi gestraft door club na steun aan Palestina

Als gevolg van zijn "verontschuldigingen en berouw" heeft Mayence besloten El Ghazi terug te laten keren. Hij zal zo snel mogelijk de training en wedstrijden bij FSV Mayence 05 hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team