Zoeken

Anwar El Ghazi gestraft door club na steun aan Palestina

19 oktober 2023 - 10:13 - Sport

©

De Duitse club Mainz 05 heeft de Nederlandse aanvaller Anwar El Ghazi uit het team gezet vanwege zijn "onaanvaardbaar standpunt" over het conflict tussen Israël en Palestina. Dit gebeurde nadat de voetballer van Marokkaanse afkomst op sociale media had verklaard dat de Israëlische staat zich schuldig maakte aan een "genocide" in de Gazastrook.

De club reageerde onmiddellijk door het standpunt van El Ghazi als "onacceptabel" te bestempelen en besloot hem uit de trainingen en toekomstige wedstrijden te zetten.

Lees ook: Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

Het controversieel bericht van El Ghazi werd inmiddels verwijderd. De post werd afgelopen zondag gedeeld en beschreef het Israëlisch-Palestijnse conflict niet als oorlog, maar als een "genocide" en "massavernietiging". De speler verklaarde in steun aan het Palestijnse volk: "Van de rivier tot de zee, zal Palestina vrij zijn."

"Dit is geen oorlog. Wanneer één partij de watervoorziening, voedsel en elektriciteit van de andere kant afsnijdt, is dat geen oorlog. Wanneer één partij kernwapens heeft, is dat geen oorlog. Wanneer één partij miljarden dollars aan financiering ontvangt, is dat geen oorlog. Wanneer één partij kunstmatige intelligentie gebruikt om valse informatie over de andere partij te verspreiden, is dat geen oorlog. Wanneer sociale media de inhoud van de ene partij censureren en de andere niet, is dat geen oorlog," concludeerde hij.

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: Badr Hari neemt stelling

Ondanks de ophef herhaalde de Duitse club zijn standpunt, waarbij wel erkend werd dat er "verschillende opinies" zijn met betrekking tot het conflict in het Midden-Oosten. Toch wil de club duidelijk maken dat El Ghazi’s verklaringen niet stroken met de waarden van Mainz 05.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team