Zoeken

Ex-minister Mohamed Ziane blijft vastzitten

7 december 2022 - 15:00 - Marokko

©

Het verzoek om vrijlating van de 79-jarige voormalige minister van Mensenrechten Mohamed Ziane, is door de rechtbank van Rabat afgewezen. Ziane werd in beroep veroordeeld tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf, onder meer wegens "belediging van ambtenaren en de rechterlijke macht”.

De voormalige stafhouder van de Orde van advocaten van Rabat, Mohamed Ziane, kan niet worden vrijgelaten. "We kregen dinsdag van de griffie van de rechtbank te horen dat het verzoek om zijn vrijlating is afgewezen", vertelde zijn zoon, advocaat Ali Reda Ziane, aan de media. "Wij houden echter vol dat toen hij werd gedagvaard, de procedure niet is gevolgd, zodat het besluit om hem vast te houden ongeldig is."

Lees ook: Ex-minister Mohamed Ziane veroordeeld tot drie jaar celstraf

Op basis van een klacht ingediend door het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werd Mohamed Ziane beschuldigd van elf aanklachten, waaronder "belediging van ambtenaren en de rechterlijke macht" en "belediging van een instelling". In hoger beroep werd hij op 23 februari veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham. Hij is na de uitspraak gearresteerd en in hechtenis genomen.

Bladna.nl