Zoeken

Eurowings Discover bevestigt start van vluchten naar Marokko

24 juli 2021 - 17:40 - Economie

©

Onder voorbehoud van reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie, is Eurowings Discover, de nieuwe vakantievlieger van de Lufthansa-groep, van plan vluchten naar Marokko en andere bestemmingen te lanceren. De eerste vlucht is gepland voor 24 juli.

Eurowings Discover vliegt zaterdag voor het eerst van Frankfurt naar Mombasa en vervolgens naar Zanzibar, meldt Air Journal. De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Airbus A330-200. Het vliegtuig zal op woensdag en zaterdag om 19.35 uur vanuit Frankfurt opstijgen, om de volgende dag om 5.10 uur in Mombasa-Moi aan te komen en vervolgens om 7.00 uur in Zanzibar-Abeid Amani Karume, aldus de maatschappij. De nieuwe luchtvaartmaatschappij van Lufthansa heeft ook zeven andere lange-afstandsbestemmingen in haar zomer- en winterdienstregeling opgenomen.

Lees ook: Koeweitse luchtvaartmaatschappij plant vluchten naar Marokko

In augustus start Eurowings Discover met drie wekelijkse vluchten naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek en vijf naar Windhoek in Namibië. Nieuwe routes naar Las Vegas in de VS en Mauritius (beide 3 vluchten per week) zullen in oktober van start gaan. De luchtvaartmaatschappij is ook van plan om Bridgetown (Barbados), Montego Bay (Jamaica) en Varadero (Cuba), toe te voegen aan haar winterplanning voor 2021, met elk drie wekelijkse vluchten. In november zullen de eerste middellange-afstandsroutes van start gaan, "naar de Canarische Eilanden, Egypte en Marokko".

"De timing kon niet beter zijn. Mensen kunnen eindelijk weer reizen en wij zijn er helemaal klaar voor om ze naar de mooiste bestemmingen ter wereld te vliegen. [...] We hebben een luchtvaartmaatschappij opgericht in slechts één jaar tijd - een ambitieus doel dat we bereikten met de steun van de hele Lufthansa Group, een gemotiveerd team en in samenwerking met de federale luchtvaartautoriteit," verklaarde Wolfgang Raebiger, CEO van Eurowings Discover.

Bladna.nl