Zoeken

Koeweitse luchtvaartmaatschappij plant vluchten naar Marokko

15 juli 2021 - 17:40 - Wereld

©

Vanaf 1 augustus kan er met een vliegmaatschappij uit Koeweit naar Marokko worden gevlogen. Vooralsnog staat het land in Marokko nog op de B-lijst van onveilige landen. De regels voor passagiers die vanuit deze landen het koninkrijk binnen komen zijn strenger dan voor reizigers die afkomstig zijn uit landen die op de A-lijst staan.

Het blijft nog gissen om welke luchtvaartmaatschappij het gaat. Het medium Al-Qabas uit Koeweit geeft aan dat er plannen zijn om twee lijnvluchten tussen Marokko en Koeweit aan te gaan bieden. De eerste lijnvluchten zullen tussen 1 en 15 augustus worden uitgevoerd. De vluchten zullen een tussenstop maken in de Spaanse stad Malaga (Koeweit-Malaga-Casablanca-Koeweit). Van 19 tot 31 augustus zal er twee keer in de week via dezelfde bestemmingen worden gevlogen, maar dan in de omgekeerde volgorde (Koeweit-Casablanca-Malaga-Koeweit).

Lees ook: Afgeladen vliegtuigen van Eindhoven naar Marokko ondanks code oranje

Landen komen op de B-lijst terecht als er niet voldoende gegevens zijn over de epidemiologische situatie of wanneer het aantal besmettingen met de nieuwe varianten hoog is. Koeweit staat momenteel ingedeeld op lijst B. Reizigers die uit deze landen komen, moeten een vaccinatiebewijs kunnen overleggen of een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur. Niet-gevaccineerden moeten verplicht 10 dagen in quarantaine gaan in één van de hotels die daarvoor zijn aangewezen door de Marokkaanse autoriteiten. De kosten van het hotel zijn voor eigen rekening. Op de negende dag van de hotelquarantaine wordt er een PCR-test afgenomen.

Voor mensen met de Marokkaanse nationaliteit gelden andere regels. Burgers die niet gevaccineerd zijn hoeven maar 5 dagen in thuis quarantaine. Op de vijfde dag zal er een PCR of sneltest worden afgenomen.

Bladna.nl