Zoeken

Euro 2024: Marokko is inspiratiebron voor Europees team

5 december 2023 - 22:00 - Sport

©

In aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal van 2024, heeft het Marokkaanse elftal na zijn indrukwekkende prestaties op het WK-2022 in Qatar, de aandacht getrokken van meerdere landen. In een recent interview heeft een bondscoach laten weten dat hij voorbeeld wil nemen op de Atlas Leeuwen.

De Albanese bondscoach Sylvio Mendes Campo Júnior, beter bekend als Sylvinho, heeft de wil uitgesproken om zich te laten inspireren door het Marokkaans elftal. Sylvinho, die Albanië naar zijn tweede Europese kampioenschap heeft geleid, bereidt zich voor op een uitdagende groep B, met tegenstanders als Italië, Spanje en Kroatië.

Lees ook: Kylian Mbappé over prestatie Marokko op WK 2022 (video)

Ondanks de sterke reputatie van deze teams, is de Braziliaanse coach vastberaden om Albanië tot een verrassing te maken tijdens het toernooi. Hij ziet Marokko als een ideaal voorbeeld: "We bestuderen niet per se teams als Frankrijk, Spanje, Duitsland, Engeland of Portugal, omdat zij altijd titelkandidaten zijn. We kijken naar teams die we kunnen nabootsen, dus is het logisch dat Marokko een referentie voor ons is. We hopen dat dit zo blijft, omdat ze het echt goed hebben gedaan. Mamma Mia!" zei hij in een interview met de FIFA-website.

Lees ook: Walid Regragui verkozen tot beste Afrikaanse coach van 2022

Ter herinnering, Marokko bereikte de halve finale van het laatste wereldkampioenschap in Qatar, waarbij de Atlas Leeuwen teams als Spanje en Portugal uitschakelden en België versloegen.

Bladna.nl