Zoeken

Kylian Mbappé over prestatie Marokko op WK 2022 (video)

14 juli 2023 - 11:00 - Sport

©

Kylian Mbappé, die sinds 6 juli op bezoek is in Kameroen, gaf een interview aan een lokale televisiezender. De aanvoerder van het Frans elftal en sterspeler van Paris Saint-Germain sprak met name over de prestaties van Marokko op het WK 2022 in Qatar.

De Franse speler prees de prestaties van de Atlas Leeuwen op het wereldkampioenschap. "Marokko heeft laten zien dat er geen barrières zijn, dat er geen reden is om ze op te leggen", zei hij. Volgens Mbappé hebben de Atlas Leeuwen grote vastberadenheid getoond door teams als Portugal en Spanje te verslaan en door eerste te eindigen in een groep met België, Kroatië en Canada. "Ze hebben geen gemakkelijke weg gehad, maar ze waren er", benadrukte hij. Hij herinnerde ook aan de recente overwinning van het Marokkaans elftal tegen Brazilië in een vriendschappelijke wedstrijd.

Lees ook: Kunstmatige intelligentie plaatst Oussama Idrissi op niveau Mbappé

Mbappé sprak tevens over zijn relatie met de Marokkaanse international Achraf Hakimi. "Hij is mijn vriend, hij is ook mijn teamgenoot. Hij is een zeer goede speler en het is een genoegen voor mij om met hem te delen en me met hem in te zetten", zei hij. Hij herinnerde eraan dat ze al tegen elkaar hadden gespeeld en wenste Hakimi, zowel op clubniveau als in de nationale selectie, veel succes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team