Zoeken

Walid Regragui verkozen tot beste Afrikaanse coach van 2022

9 januari 2023 - 23:00 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui is verkozen tot de beste Afrikaanse coach van 2022.

Walid Regragui staat bovenaan de lijst van de beste Afrikaanse coaches van 2022 met 44,42% van de stemmen, aldus een poll van de sportnieuwssite Foot Africa. De deelnemers prezen de leiderschapskwaliteiten en de know-how die de Marokkaanse coach op het WK in Qatar heeft getoond.

Lees ook: Walid Regragui beste coach van het jaar?

Marokko werd aangevoerd door een "coach van eigen bodem". Hij baarde opzien door grote landen als België, Spanje, Portugal en Canada te verslaan. De Atlas Leeuwen eindigden op de 4ᵉ plaats in het toernooi.

Walid Regragui werd de eerste Afrikaanse coach in de geschiedenis die de halve finale van een WK bereikte. Hij werd slechts drie maanden voor het WK 2022 aangesteld als coach van de Atlas Leeuwen. Het Britse tijdschrift The Atlantic had de Marokkaanse hoogvlieger overigens al uitgeroepen tot de beste coach van het WK 2022.

Lees ook: Walid Regragui wil nu Afrika Cup winnen

Er werden ook andere prijzen uitgereikt aan Marokkaanse spelers en clubs. De Marokkaanse middenvelder Azzedine Ounahi werd uitgeroepen tot beste Afrikaanse jonge speler van het jaar en Zouhair El Moutaraji (Wydad Casablanca) werd gekozen tot beste speler van Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team