Zoeken

"Escobar van de woestijn": Latifa Raafat dreigt

27 januari 2024 - 23:30 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Latifa Raafat heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen sociale media-activisten die haar beschuldigen van betrokkenheid bij de zaak "Escobar van de woestijn", vernoemd naar haar ex-man, de Malinees Ahmed Benbrahim, die momenteel gevangen zit in de Oukacha-gevangenis in Casablanca.

In een bericht op Instagram benadrukt Latifa Raafat dat alleen de Marokkaanse justitie het recht heeft haar te vervolgen en verklaart ze dat ze niet zal vergeven wie haar onrechtmatig heeft beschuldigd.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raafat door rechter gehoord

De zangeres zegt dat de activisten haar moeten vertellen wat er in haar villa is gebeurd, aangezien zij de zaak blijkbaar beter kennen dan zijzelf, het onderzoek en de justitie. Ze benadrukt dat alle betrokkenen hebben getuigd dat ze geen banden heeft met de zaak en dat de ontmoetingen bij haar thuis plaatsvonden omdat Benbrahim haar echtgenoot was en het recht had gasten te ontvangen en zich af te zonderen in haar afwezigheid. Latifa Raafat benadrukt dat ze een getuige is in de zaak, geen verdachte, en dat ze niet wacht op vrijspraak.

Latifa Raafat heeft ook geruchten ontkracht dat ze naar het buitenland is gevlucht om aan de Marokkaanse justitie te ontsnappen. Ze bevestigt dat ze bij haar moeder in Marokko is. De zangeres was recent in de rechtbank in Casablanca voor haar verhoor door de onderzoeksrechter.

Lees ook: Latifa Raafat naar buitenland gevlucht door Escobar-zaak?

In een eerdere live-uitzending op Instagram moest Latifa Raafat haar huwelijk met Benbrahim toelichten vanwege de kritiek die zij en haar dochter op sociale media kregen. Benbrahim zou zich hebben voorgedaan als een zakenman die in Marokko wilde investeren en vroeg haar amper twee weken na hun ontmoeting ten huwelijk. Het huwelijk duurde slechts vier maanden en tien dagen, vanwege zijn levensstijl die Latifa Raafat beschrijft als "feestelijk". Ze ontkent ook dat Benbrahim haar een villa heeft geschonken. Ze zou de villa zelf in 2005 hebben gekocht, nog voor haar ontmoeting met Ahmed Benbrahim. Ze benadrukt dat ze nooit heeft vermoed dat haar ex-man het brein was achter een groot internationaal drugsnetwerk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team