Zoeken

Elektrische voertuigen: Marokko tekent overeenkomst met Brazilië

6 augustus 2021 - 19:40 - Economie

©

Marokko heeft een overeenkomst gesloten met Brazilië voor de overdracht van technologie op het gebied van elektrische mobiliteit.

De samenwerkingsovereenkomst werd gesloten tussen Green Energy Park (GEP), een onderzoeks- en opleidingscentrum voor zonne-energie in Benguerir, en INESC P&D Brasil, een Braziliaanse wetenschappelijk en technologisch netwerk. De nieuwe samenwerking vloeit voort uit het partnerschap van het Marokkaanse fosfaatbedrijf OCP en het Solar Energy and New Energies Research Institute (Iresen). Dat bericht de Arabisch-Braziliaanse Kamer van Koophandel.

Lees ook: Tesla onderdelen in Marokko vervaardigd

Vladimiro Miranda, CEO van INESC P&D Brasil, verklaarde aan het persagentschap van de Kamer van Koophandel ANBA, dat het niet de eerste samenwerking is tussen het Braziliaans netwerk en Marokko.

"De uitdaging is nu om Marokko te ondersteunen bij de productie van snelladers voor elektrische voertuigen op industriële schaal", verklaarde Miranda. Volgens de overeenkomst zullen Marokkaanse en Braziliaanse onderzoekers gedurende een periode van negen maanden hun ervaringen op het veld delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team