Zoeken

Intensieve zoekactie naar piloot van neergestort vliegtuig in Tanger

28 september 2022 - 13:00 - Marokko

©

De gendarmerie van Tanger is in samenwerking met eenheden van de Royal Armed Forces op zoek naar de piloot van een vliegtuig dat in de regio een noodlanding heeft gemaakt.

Volgens het Arabische dagblad Al Akhbar is het vliegtuig geland (of neergestort) in een buitenwijk van Tanger. Onderzoekers proberen te achterhalen of het vliegtuig niet verder kon vliegen door overbelasting of dat de piloot besloot het vliegtuig achter te laten. Verschillende bewoners in het gebied werden gehoord in een poging om de piloot te traceren.

Lees ook: Crash klein vliegtuig in Tanger, piloot spoorloos

Het was de tweede noodlanding van dit type toestel in de regio in een paar dagen tijd. Het gebied wordt naar verluidt gebruikt door drugshandelaars om in het geheim vliegtuigen te laten landen en ladingen drug te vervoeren. Dit is ook de reden waarom het leger bij het onderzoek betrokken is. Tot nu toe hebben de rechercheurs te weinig informatie om de zaak op te lossen. De enige gegevens die ze hebben weten te bemachtigen wijzen erop dat er een buitenlandse piloot aan boord van het vliegtuig was. Door de geringe afmetingen in het vliegtuig kon niet worden vastgesteld of er nog iemand aan boord was. De noodlanding trok ook weinig aandacht waardoor er geen getuigen zouden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team