Zoeken

Marokko-Spanje: veerdienst terug in november?

24 oktober 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko zou vanaf 1 november 2021 zijn grenzen met Sebta en Melilla heropenen en het maritieme passagiersverkeer vanuit Spanje opnieuw toelaten volgens Spaanse bronnen.

El Confidencial Digital bericht op basis van verklaringen van werknemers van rederijen die tussen Marokko en Spanje varen en van douaniers in Algeciras, dat de grenzen met Sebta en Melilla op 1 november opengaan en dat passagiers vanaf dezelfde datum ook opnieuw met de boot tussen de twee landen zullen mogen reizen.

Lees ook: Grens tussen Sebta en Marokko blijft gesloten

Salvadora Mateos, regeringsafgevaardigde in Sebta, is volgens het blad echter van mening dat Spanje meer tijd nodig heeft om de grensovergang Tarajal in Sebta te moderniseren en om een akkoord met Marokko te bereiken over een datum voor de heropening van de grenzen.

De krant kondigt zelfs de mogelijke organisatie aan van een "mini-Marhaba operatie" voor de eindejaarsfeesten. In aanloop daarvan plannen meerdere Spaanse vervoersagentschappen en de douane een versterking van het personeel vanaf november. Ook zouden reeds "discrete maatregelen" worden getroffen in de havens van Sebta en Algeciras.

Lees ook: Marokko-Spanje: grens Melilla centraal op topontmoeting

De grenzen tussen Marokko en Spanje zijn sinds maart 2020 gesloten vanwege de gezondheidscrisis. Een heropening van de grenzen werd herhaaldelijk aangekondigd en uitgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team