Zoeken

Egyptische miljardair Naguib Sawiris wil 100 miljoen dollar investeren in Marokko

26 oktober 2022 - 11:00 - Economie

©

De Egyptische zakenman en miljardair Naguib Sawiris wil 100 miljoen dollar investeren in nieuwe technologieën in Marokko. Zijn bedrijf, Orascom Group, concentreert zich op de batterij-industrie voor elektrische voertuigen.

In de marge van het Choiseul Africa Business Forum dat op 20 oktober in Casablanca werd gehouden, verklaarde de Egyptische miljardair bereid te zijn de Marokkaanse markt te gebruiken als testcase voor de komende jaren. Daarom kondigde hij een ontmoeting aan met de minister die belast is met investeringen.

Lees ook: Indiase miljardair Gautam Adani wil in Marokko investeren

Sawiris verklaarde dat hij 100 miljoen dollar zou kunnen investeren in het Gigafactory batterijproject dat in Marokko in de steigers staat. "Als de bevoegde instanties aan deze investeringskans de installatie van oplaadstations voor auto’s toevoegen, hebben wij grote belangstelling voor deelname aan dit project", zei hij.

Lees ook: Belgisch-Marokkaanse ondernemers willen 2 miljard euro investeren in Marokko

"We hebben een bedrijf dat investeert in alternatieve zonne-energie en Marokko heeft een geweldig potentieel op dit gebied. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van een project in de voedingsmiddelenindustrie, zoals de suikerfabriek die we in Egypte hebben, naast een actieve deelname in de toerisme- en hotelsector," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team