Zoeken

Egyptische miljardair Amr Allam wil investeren in Marokko

29 oktober 2022 - 20:00 - Economie

©

De CEO van Hassan Allam Holding, de Egyptische zakenman Amr Allam, wil tot 150 miljoen dollar investeren in hernieuwbare energieën en zeewaterontzilting in Marokko.

In de marge van het Choiseul Africa Business Forum dat op 20 oktober in Casablanca werd gehouden, zei de Egyptische miljardair dat hij bereid was om voor het eerst in Marokko te investeren. Hij benadrukte dat het land zakelijke kansen biedt waarvan zijn bedrijf wil gebruikmaken. Het forum stelde hem in staat "de mogelijkheden op het gebied van hernieuwbare energie en ontzilting van zeewater te verdiepen", zei hij.

Lees ook: Egyptische miljardair Naguib Sawiris wil 100 miljoen dollar investeren in Marokko

De Egyptische miljardair verwees naar het "groene partnerschap" dat Marokko en de Europese Unie op 18 oktober hebben ondertekend voor meer duurzame groei en nauwere samenwerking op energiegebied.

Lees ook: Indiase miljardair Gautam Adani wil in Marokko investeren

"Marokko is een broederland dat openstaat voor investeringen en we hebben internationale partners die met ons willen investeren," zei Amr Allam. Hij gaf aan dat er nog een bezoek aan het koninkrijk is gepland om regeringsfunctionarissen te ontmoeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team