Zoeken

Indiase miljardair Gautam Adani wil in Marokko investeren

24 oktober 2022 - 12:00 - Economie

©

De Indiase miljardair Gautam Adani van Adani Group, een conglomeraat dat gespecialiseerd is in grondstoffenhandel en havenactiviteiten in India, wil investeren in groene energie in Marokko. De investering betreft een megaproject dat Europa van elektriciteit en brandstof moet voorzien.

Volgens bronnen van de Amerikaanse krant Bloomberg wil de rijkste man van Azië in Marokko wind- en zonne-energiecentrales bouwen en andere faciliteiten opzetten om groene waterstof te produceren voor de export. Dit wordt het grootste project voor schone energie buiten India van Adani Group.

Lees ook: Marokko wil Europa tegen 2030 van energie voorzien

Het project moet na voltooiing 10 gigawattuur produceren, wat bijna gelijk is aan de huidige geïnstalleerde elektriciteitsopwekking capaciteit van Marokko. Het project zal in twee fasen worden ontwikkeld. In de eerste fase zal 5 gigawatt geproduceerd worden voor lokaal gebruik, en in een tweede fase zal er energie opgewekt worden voor de uitvoer naar de Europese Unie, aldus dezelfde bronnen.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Israël wil Marokkaanse markt veroveren

Bovendien overweegt de Indiase miljardair een partnerschap met de OCP-groep voor de verkoop van waterstof, die door de kunstmestfabrikant gebruikt zou kunnen worden als grondstof voor de productie van koolstofvrije ammoniak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team