Zoeken

Fortuin miljardair Othman Benjelloun sterk gesmolten

13 december 2022 - 10:00 - Economie

©

Vier Afrikaanse miljardairs zouden door de wereldwijde inflatie en de geopolitieke spanningen tegen het einde van het jaar een groot gedeelte van hun Afrikaanse fortuin kunnen verliezen, aldus de website Billionaires Africa. Onder hen de Marokkaanse miljardair Othman Benjelloun.

Het platform, dat de vermogensprestaties van 23 Afrikaanse miljardairs volgt, legt in een recente publicatie uit dat grote bedrijven zwaar worden getroffen door macro-economische schommelingen, geopolitieke spanningen en verstoringen van de toeleveringsketen. Dit zou de nettowaarde van veel Afrikaanse miljardairs aanzienlijk hebben verminderd, wat zou hebben geleid tot een lagere waardering van hun bedrijven. 

Lees ook: Othmane Benjelloun en Aziz Akhannouch rijkste mannen van Marokko

Aan het eind van het jaar of in de loop van volgend jaar zouden vier Afrikaanse miljardairs tot een miljard dollar kunnen verliezen. Onder hen bevindt zich Othman Benjelloun, volgens Forbes één van de rijkste mannen van Afrika.

Lees ook: Crisis treft ook miljardairs, Aziz Akhannouch verloor 200 miljoen dollar in 7 maanden

De Marokkaanse miljardair is mede-oprichter van BMCE Bank of Africa, waar hij momenteel voorzitter en CEO van is. Zijn fortuin is sinds het begin van het jaar met 300 miljoen dollar gedaald, van 1,5 tot 1,2 miljard dollar, omdat de marktwaarde van zijn belangen in multinationals is gedaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team