Zoeken

Chinese bandengigant vestigt zich in Marokko

8 januari 2023 - 07:00 - Economie

©

Om aan de groeiende vraag te voldoen en van het koninkrijk een centrum voor deze sector te maken, zal het Chinese bedrijf Qingdao Sentury Tire, een fabrikant van auto- en vliegtuigbanden, zich in Marokko vestigen.

De fabriek, met een totale investering van 297 miljoen dollar, zal in het eerste productiejaar 3,6 miljoen hoogwaardige radiaalbanden voor personenauto’s en lichte vrachtwagens produceren, meldt het Chinese medium Caijing. Verwacht wordt dat de fabriek mettertijd haar jaarlijkse productiecapaciteit zal verhogen tot 6 miljoen banden. De bouw zal naar verwachting 18 maanden duren.

Lees ook: Sumitomo bouwt 9 fabrieken in Marokko en creëert 16.000 banen

Het Chinese bedrijf beschouwt Marokko als het "bruggenhoofd van de nieuwe Zijderoute in Noord-Afrika" en is daarom het meest geschikt om een dergelijk project te huisvesten. Als vijfde grootste economie in Afrika verbindt het koninkrijk de drie belangrijkste markten: de Europese Unie, het Midden-Oosten en Afrika. Hierdoor is het een belangrijk strategisch punt, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Nieuwe Motherson fabriek in Tanger, 300 nieuwe banen

Sentury streeft na voltooiing van het project naar een omzet van 210 miljoen dollar en een totale winst van 51,88 miljoen dollar per jaar.

Bladna.nl