Zoeken

Marokko gaat toegangsvereisten op luchthavens versoepelen

8 mei 2022 - 19:00 - Marokko

©

Er wordt gewerkt aan een versoepeling van de dubbele vereiste om over een geldig vaccinatiebewijs en een negatieve PCR-test te beschikken om naar Marokko te kunnen vliegen. Het besluit zal definitief worden vóór 15 juni, de datum van de aanvang van de Operatie Marhaba.

Het nieuwe gezondheidsprotocol dat binnenkort van kracht wordt, houdt in dat een geldig vaccinatiebewijs moet worden voorgelegd of een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur oud, maar niet meer beiden, meldt Le360, onder verwijzing naar een regeringsbron.

Lees ook: Marokko bespreekt afschaffing PCR-tests op luchthavens

"De beslissing om de verplichting van een negatieve PCR af te schaffen voor gevaccineerden die via het vliegtuig naar Marokko komen, is reeds genomen," zegt dezelfde bron, eraan toevoegend dat de aankondiging van de opheffing van de maatregel zelfs al doorgevoerd zou kunnen worden "in de komende vijftien dagen". De versoepeling zal in ieder geval in werking treden vóór de aanvang van de Operatie Marhaba.

Met de maatregel wil het koninkrijk het verblijf vergemakkelijken van miljoenen in het buitenland verblijvende Marokkanen en de voorwaarden voor toegang tot het koninkrijk versoepelen voor buitenlandse toeristen. Het zal ook helpen om het te herstellen naar het niveau van voor de pandemie, zeggen deskundigen.

Lees ook: Toeristische sector Marokko wil afschaffing PCR-test

Het Marokkaanse ministerie van Vervoer en Logistiek versoepelde op 8 april 2022 de dubbele verplichting van het vaccinatiepaspoort en de PCR-test reeds voor passagiers die met de boot naar Marokko komen. De versoepeling van het zeevervoer maakt de uitbreiding ervan tot het luchtvervoer onvermijdelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team