Zoeken

Nieuwe PCR-regels voor Marokko nader verklaard

19 mei 2022 - 13:50 - Marokko

©

Marokko heeft een nieuw gezondheidsprotocol voor internationale reizen ingevoerd. Reizigers naar het koninkrijk kunnen nu een vaccinatiebewijs of een negatieve Covid-test van niet ouder dan 72 uur voorleggen.

In het officiële persbericht staat dat dit besluit genomen is vanwege de verbeterde epidemiologische situatie in Marokko en in de wereld.

Lees ook: Officieel: PCR-test niet meer verplicht om naar Marokko te reizen (update)

Een vaccinatiebewijs is geldig bij de toediening van drie doses. Indien men slechts twee doses heeft gekregen, mag de periode sinds de toediening van de tweede dosis niet langer zijn dan vier maanden, behalve voor het Johnson & Johnson vaccin, waar een enkele dosis gelijk is aan twee doses van de andere vaccins.

Lees ook: Marokko schrapt PCR-test ook bij vertrek

Bovendien zijn kinderen onder de 12 jaar vrijgesteld van alle inreisvereisten, benadrukt dezelfde bron. Men raadt de reizigers aan de officiële website van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming en de sociale netwerken ervan te bezoeken om meer te weten te komen over het ‘Nationaal Gezondheidsprotocol voor Internationale Reizen’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team