Zoeken

Marokko schrapt PCR-test ook bij vertrek

19 mei 2022 - 10:00 - Marokko

©

Op dinsdag 17 mei heeft Marokko de eis van een PCR-test om zijn grondgebied binnen te komen, geschrapt. Woensdag werd beslist dat de PCR-test ook niet meer wordt gevraagd van reizigers die Marokko willen verlaten.

Tot dinsdagavond behoorde Marokko tot de groep van landen die nog steeds een negatieve Covid-test eisten voor gevaccineerde reizigers om het land te bezoeken. Daar is nu een einde aan gekomen.

Lees ook: Officieel: PCR-test niet meer verplicht om naar Marokko te reizen (update)

Naast de opheffing van de PCR-test vóór vertrek voor gevaccineerde reizigers, is de PCR-test ook niet langer vereist om het Marokkaanse grondgebied te verlaten, meldt Le Desk. Een besluit waar toerisme-professionals al lang om vragen.

Lees ook: Reizen naar Marokko: wanneer eindigt de PCR-test?

De Marokkaanse regering heeft besloten om de voorwaarde van de "PCR-test voor toegang tot het nationale grondgebied" te schrappen, bevestigde de Marokkaanse diplomatie dinsdagavond via een tweet. "Het besluit is genomen op basis van de wettelijke bepalingen met betrekking tot het beheer van de noodtoestand op gezondheidsgebied en de verbetering van de epidemiologische situatie in Marokko," aldus het bericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team