Zoeken

Drugscrimineel uit Schiedam opgepakt na verblijf in Marokko

28 december 2020 - 19:40 - Wereld

©

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagnacht de voortvluchtige drugscrimineel Jaafar K. uit Schiedam opgepakt. Samen met andere leden van zijn familie wordt hij verantwoordelijk gehouden voor jarenlange drugshandel in de regio Rijnmond.

De politie Twitterde dat K. is opgepakt door de Koninklijke Marechaussee, maar volgens zijn advocaat heeft hij zichzelf gemeld bij de politie. K. zou volgens zijn advocaat in Marokko hebben vastgezeten. Hij wilde zich volgens hem in de zomer al melden, maar kon op dat moment door corona, niet naar Nederland vliegen.

Rijnmond schrijft dat de familie van K. in april 2018 in beeld kwam vanwege grote overlast. De politie hield op dat moment acht leden van de Schiedamse familie aan voor allerlei criminele activiteiten. In totaal werden twintig personen aangehouden met betrekking tot deze zaak.

"Ze reden in dikke auto’s, vertoonden onaanvaardbaar gedrag en hielden zich aan geen enkele regel. Het heeft ons heel veel moeite gekost om er een vinger achter te krijgen", reageerde burgemeester Cor Lamers van Schiedam toentertijd. Volgens hem had de familie van K. een dikke vinger in de drugshandel in de regio Rijnmond.

K. moest zich in 2019 melden bij de gevangenis, maar hij kwam niet opdagen en was tot nu spoorloos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team