Zoeken

Marokkaan opgepakt na achtervolging met 200 km/uur in Nederland

22 december 2020 - 09:40 - Wereld

©

Bij een wilde achtervolging die zaterdagavond begon in Amsterdam Oost en eindigde in Bavel, is rond 21.35 uur op de A27 een 22-jarige Marokkaan aangehouden die in een auto met een Frans kenteken reed. Hij wordt verdacht van het negeren van een stopteken, gevaarlijk rijgedrag en vluchtmisdrijf.

De man kreeg een stopteken van de politie toen hij zaterdagavond zonder licht door Amsterdam reed, maar hij negeerde dat en reed hard weg. De politie achtervolgde hem richting Utrecht en Breda. Op de snelweg namen voertuigen van de Landelijke Eenheid de achtervolging over en werd er een helikopter ingezet.

BN DeStem schrijft dat de verdachte met 200 kilometer per uur over de A2 en A27 reed. Ter hoogte van Hank botste hij met zijn voertuig tegen een voor hem rijdende auto. Daarin zat een 23-jarige vrouw uit Lelystad. Ze schrok flink en klapte met haar hoofd naar voren, maar wist haar auto nog veilig naar de vluchtstrook te rijden. Ze heeft aangifte gedaan.

Het lukte uiteindelijk de politievoertuigen om op de A27 ter hoogte van het knooppunt St. Annabosch bij Bavel de verdachte met zijn auto klem te rijden. Hij werd gearresteerd en in bewaring gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team