Zoeken

Spaanse politie rolt drugsbende op, meerdere Marokkanen opgepakt

3 januari 2021 - 15:20 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met de nationale politie en de belastingdienst een drugsnetwerk opgerold. Zeven mensen, voornamelijk van Marokkaanse afkomst, zijn gearresteerd. Een groot hoeveelheid hasj is in beslag genomen.

Het politieonderzoek was in 2019 al begonnen. Politiefunctionarissen ontvingen toen informatie over een criminele organisatie met Marokkaanse en Spaanse burgers.

Een meerderheid van de leden woonden in Madrid, maar reisden vaak naar Malaga, meldt Estrella Digital. Het netwerk werkte met vaste contacten.

Na een aantal onsuccesvolle pogingen om de organisatie op te rollen, heeft de samenwerking tussen de verschillende Spaanse veiligheidsdiensten geholpen om de bende te arresteren. De diensten deden een langdurig onderzoek naar een verdachte boot. Deze werd maanden in de gaten gehouden. In de boot vonden zij 31 olievaten met daarin 612 kilo hasj. Twee mannen die aanwezig waren op de boot zijn gearresteerd. Een paar dagen later werden nog eens vijf verdachten opgepakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team