Zoeken

Marokkaanse illegalen opgepakt in Breda en op A4

3 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

In een internationale trein vanuit België werden vorige vrijdag vier minderjarige vreemdelingen ontdekt. Op het station Breda werden de vier jongens geïnterpelleerd. Twee van hen komen uit Afghanistan en van de andere twee vermoedt de marechaussee dat ze uit Marokko of Algerije komen. Een dag eerder werd een andere illegale Marokkaan aangehouden op de A4.

De vier minderjarige vreemdelingen die op het station Breda zijn aangehouden hebben volgens de marechaussee allemaal asiel aangevraagd en gaan dan ook het vreemdelingentraject in.

Een dag eerder controleerde de marechaussee op de A4 bij Hoogerheide een bestelbus met Belgisch kenteken waarbij ze twee personen in het voertuig aantroffen. De passagier was ook een illegale man van Marokkaanse afkomst. Hij is eveneens het vreemdelingentraject ingegaan.

De bestuurder van de bestelbus is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Volgens de marechaussee had de chauffeur kunnen weten dat zijn bijrijder hier illegaal verblijft. De chauffeur werd dan ook aangehouden voor mensensmokkel en moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team