Zoeken

Ruim 7 ton drugs onderschept voor kust Mehdia

7 maart 2021 - 20:40 - Marokko

©

Een grote antidrugsactie voor de kust van Marokko heeft vrijdagochtend geleid tot de inbeslagname van 7 ton drugs op een vissersboot. Zeven mensen werden gearresteerd.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst werd voor de antidrugsactie samengewerkt met de gerechtelijke politie, de kustwacht, patrouilles van de Koninklijke gendarmerie, de Koninklijke Marokkaanse marine en de Marokkaanse inlichtingendienst DGST.

De boot werd in de regio van Kenitra, op 54 km voor de kust van Mehdia, onderschept dankzij nauwkeurige informatie van de inlichtingendienst DGST. Zeven mensen bevonden zich aan boord van de boot en werden gearresteerd voor hun vermeende betrokkenheid bij een internationale drugsorganisatie.

Het vaartuig werd volledig doorzocht. Daarbij werden tientallen balen hasj met een totaalgewicht van 7 ton aangetroffen. Een deel van de drug was door de smokkelaars overboord gegooid bij aankomst van de veiligheidsdiensten. Het onderzoek naar de drugsmokkel werd aan de gerechtelijke politie toevertrouwd, onder toezicht van het parket. De autoriteiten sluiten nieuwe arrestaties niet uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team