Zoeken

Wereld-Marokkanen opgepakt voor drugshandel in Tanger Med

29 maart 2021 - 12:40 - Marokko

©

Achttien mensen, waaronder meerdere in het buitenland gevestigde Marokkanen, zijn zaterdag in de haven Tanger Med gearresteerd voor hun betrokkenheid bij een internationale drugshandel.

De antidrugsoperatie werd uitgevoerd door agenten van de gerechtelijke politie in de haven Tanger Med. De verdachten zijn tussen 30 en 50 jaar oud en werden op de passagiersterminal gearresteerd.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN namen de verdachten in Marokko deel aan een "reis voor in het buitenland wonende Marokkanen". Ze stonden op het punt om het koninkrijk te verlaten. Allen hadden bolletjes hasj geslikt.

Als onderdeel van de antidrugsoperatie voerde de politie meerdere huiszoekingen uit die leidden tot de inbeslagname van vier in het buitenland geregistreerde voertuigen gebruikt voor het vervoer van drugs.

De achttien verdachten werden naar het ziekenhuis gebracht waar de drug uit hun maag werd verwijderd. Allen werden in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd voor internationale drugssmokkel.

Bladna.nl