Zoeken

Casablanca: vader en minderjarige zoon gearresteerd met 2 ton hasj

28 mei 2021 - 12:00 - Gemeenschap

©

Ongeveer 2 ton hasj is woensdag in beslag genomen aan boord van een vrachtwagen die goederen vervoerde in de voorsteden van Casablanca. Deze nieuwe vangst werd verricht door de speciale brigade van de gerechtelijke politie van Casablanca.

De operatie vond plaats bij de tolpoortjes van Tit Mellil, waar de brigade van de gerechtelijke politie de vrachtwagen onderschepte, die geladen was met 2 ton en 340 kilogram hasj, verpakt in 4357 stukken hout, aldus een persbericht van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

De bestuurder van de vrachtwagen, afkomstig uit een stad in het noorden van het koninkrijk, en zijn 17-jarige zoon werden tijdens de operatie gearresteerd wegens hun vermeende banden met een crimineel netwerk van internationale drugshandel, zegt een politie-bron. Volgens deze bron werd de verdachte in hechtenis genomen en de minderjarige onder politietoezicht geplaatst. Er wordt een onderzoek gevoerd onder toezicht van het bevoegde parket om mogelijke vertakkingen van dit criminele netwerk op nationaal en internationaal niveau vast te stellen, aldus DGSN.

De operatie werd uitgevoerd in coördinatie met de diensten van de Koninklijke Gendarmerie, en op basis van nauwkeurige informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST), voegt dezelfde bron eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team