Zoeken

Drone met kilo Marokkaanse hasj onderschept in Sebta

8 april 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Spaanse politie heeft maandag een drone onderschept die een kilo Marokkaanse hasj vervoerde. Om een nog onbekende reden verloor het toestel de controle en kwam terecht op het dak van één van de schepen van de polygoon Tarajal.

Leden van de bewakingsdienst van het Tarajal-gebied vonden de drone met het drugspakketje tijdens hun patrouilles. Zij stelden onmiddellijk het hoofdbureau van politie op de hoogte. Zij kwamen ter plekke om het apparaat en de drugs in beslag te nemen. Er werd een onderzoek ingesteld om de oorsprong van deze drugshandel te achterhalen.

Sinds de sluiting van de grens wordt deze methode van drugstransport per drone van Marokko naar Sebta steeds meer gebruikt door netwerken van drugshandelaars. Begin februari werden bij een gezamenlijke operatie van de politie en de Guardia Civil in Sebta vier personen gearresteerd en verscheidene drones met drugs in beslag genomen.

De Guardia Civil onderschepte op vrijdag nog een drone tijdens een patrouille in het gebied Arcos Quebrados. Die vervoerde geen drugs en na een doorzoeking van het gebied werd ook geen drugspakket gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team