Zoeken

Marokko: drugbaron ontsnapt uit... politiebureau

30 augustus 2023 - 21:00 - Marokko

©

Een drugbaron die in bewaring genomen was, is erin geslaagd uit het politiebureau van Souissi-Takadoum in Rabat te ontsnappen. De gerechtelijke politie onderzoekt de omstandigheden van deze ontsnapping.

De ontsnapping vond afgelopen maandag plaats. De drugbaron vluchtte na de sleutels te hebben gestolen van de dienstdoende agenten, meldt Assabah. Hij zou stiekem de celdeur en de poort van het politiebureau hebben geopend om te ontsnappen. Politieagenten hadden de verdachte op heterdaad betrapt op drugshandel, volgens een bron dicht bij het onderzoek. Op bevel van het parket was hij in bewaring genomen in het politiebureau van Souissi-Takadoum in Rabat.

Lees ook: Marokkaan doet ontsnappingspoging op Franse politiebureau

Na zijn ontsnapping werd het onderzoek door de politieprefectuur van Rabat toevertrouwd aan de gerechtelijke politie. Onderzoekers proberen de verantwoordelijkheden vast te stellen. Intussen voeren verschillende patrouilles van de nationale veiligheid van Souissi-Takadoum zoekacties uit in de wijk, om de voortvluchtige op te sporen. Een doorzoeking van de woning van de drugverdachte leverde niets op.

Lees ook: Marokkaan ontsnapt uit gevangenis via voordeur in Spanje

Vóór deze drugbaron wist nog een andere verdachte een paar dagen geleden uit een politiebureau in Rabat te ontsnappen. Hij werd later omsingeld door meerdere politie-eenheden en gearresteerd.

Bladna.nl