Zoeken

Drie politieagenten vast voor moord op arrestant in Tetouan

1 november 2023 - 17:00 - Marokko

©

De onderzoeksrechter van het hof van beroep in Tetouan heeft besloten om drie politieagenten van het politiebureau in Martil (prefectuur M’diq-Fnideq) in hechtenis te nemen voor hun vermeende betrokkenheid bij de dood van een persoon in voorarrest.

De drie agenten worden vervolgd voor opzettelijke mishandeling, geweld met de dood tot gevolg en vervalsing van officiële documenten, aldus lokale media. De agenten zijn geschorst door de nationale veiligheidsdienst (DGSN) en er is een onderzoek ingesteld door de gerechtelijke politie (BNPJ), onder toezicht van het bevoegde Openbaar Ministerie, om de oorzaken en omstandigheden van de dood van de arrestant te achterhalen.

Lees ook: Spanjaard opgelicht door Marokkaanse politieagenten (video)

Het slachtoffer werd vastgehouden op het politiebureau van Martil in verband met een diefstal. Hij overleed begin oktober nadat hij voor de tweede keer per ambulance naar het ziekenhuis was afgevoerd. De onderzoeksrechter van het hof van beroep in Tetouan heeft de voorlopige inhechtenisneming van de drie agenten bevolen tot het einde van het onderzoek.

Bladna.nl