Zoeken

Douanier komt om tijdens achtervolging in Straat van Gibraltar

15 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

Bij een helikopterongeluk in de Straat van Gibraltar is afgelopen zondag een agent van de Algeciras Customs Security Service, José Luis Dominguez Iborra, omgekomen.

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft op zijn Twitter-account bekend gemaakt dat douane-agent José Luis Dominguez Iborra is omgekomen tijdens een achtervolging van drugshandelaren. De helikopter waar Iborra in zat is 30 mijl ten oosten van Sotogrande in de Straat van Gibraltar in zee gestort. De 61-jarige Spanjaard was al 40 jaar werkzaam bij de Spaanse douane. De piloot en de copiloot van de helikopter hebben het ongeluk overleefd en hebben Iborra met succes gereanimeerd en zo snel mogelijk aan land gebracht. In de ambulance is de douanier alsnog overleden.

Lees ook: Drugshandelaars uit Marokko gered door Guardia Civil (video)

Het stoffelijk overschot van Iborra is overgebracht naar het uitvaartcentrum Los Pinos, waar hem een laatste eer werd bewezen door zijn collega’s van de douane- en politiediensten en verschillende lokale en nationale bewindspersonen, onder wie premier Pedro Sánchez en de minister van Financiën María Jesús Montero.

"Mijn genegenheid voor de familie van de douanebeambte die stierf toen de helikopter waarmee ze in het San Roque-gebied patrouilleerden, in zee neerstortte. Bedankt aan alle troepen en FCS die elke dag strijden tegen misdaad," schreef de Spaanse premier Pedro Sánchez op zijn Twitter-account.

Ook was er een steunbetuiging van de voorzitter van de Raad van Andalusië, Juanma Moreno, voor de overleden douane-agent. "Ik betreur ten zeerste wat er is gebeurd. In deze tijden van angst, al onze genegenheid en steun voor de familie van de overleden ambtenaar, zijn douane-collega’s en alle troepen die hun leven riskeren om de veiligheid in de zeestraat te verzekeren", schreef hij op Twitter. "Mijn condoleances aan zijn familie en vrienden en ik wens de geredde collega’s een spoedig herstel. Al mijn steun aan degenen die met deze plaag worden geconfronteerd om de wet te verdedigen en onze veiligheid te waarborgen", liet de vicepresident van de Raad, Juan Marín, weten via sociale media.

Bladna.nl