Zoeken

Gezamenlijke oefening Marokkaanse en Amerikaanse Marine in Straat van Gibraltar

16 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Marine heeft deelgenomen aan een gezamenlijke oefening met de Amerikaanse marine, in de westelijke wateren van de Middellandse Zee, bij Gibraltar. Het fregat Allal Ben Abdallah begeleidde het Amerikaanse vliegdekschip USS Harry S. Truman bij zijn doortocht door de Straat van Gibraltar, in het kader van een interoperabiliteitsoefening.

Het fregat van de Koninklijke Marokkaanse Marine, Allal Ben Abdallah (F 615) en het Nimitz-klasse vliegdekschip USS Harry S. Truman, voltooiden de doortocht op 14 december 2021, meldt Navi.mil. "Het was een geweldige ervaring voor ons team om naast de Koninklijke Marokkaanse Marine te varen. Onze aanvalsvloot bewees vandaag opnieuw veelzijdigheid in de verbetering van de interoperabiliteit met gelijkgestemde partners, zowel in de training als in echte operaties," zei Rear Admiral Curt Renshaw, de commandant van de aanvalsvloot.

Lees ook: Gezamenlijke marine-oefening Marokko-Pakistan

"Met onze Marokkaanse partners delen wij de doelstelling van het bevorderen van de voorwaarden voor maritieme veiligheid en stabiliteit in de regio en willen we de bedreigingen tegen die veiligheid, waar ook ter wereld, afschrikken of tegenwerken," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Amerikaanse onthullingen over moderniseringsplan Marokkaans leger

In een verklaring legt de US Navy uit dat de "Harry S. Truman zal samenwerken met geallieerde en geassocieerde zeestrijdkrachten in het operatiegebied van de Zesde Vloot. Daarbij zal de nadruk liggen op coöperatieve veiligheidsinspanningen in het gebied, om de regionale stabiliteit te bevorderen". Ze wijzen er ook op dat het partnerschap met de Marokkaanse Marine in de Straat van Gibraltar een blijk is van het sterke maritieme partnerschap met Rabat en van de inzet voor het internationaal recht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team