Zoeken

Drugshandelaars uit Marokko gered door Guardia Civil (video)

8 juni 2021 - 18:40 - Wereld

©

Drie drugshandelaars uit Marokko die in de Straat van Gibraltar achtervolgd werden door agenten van de Guardia Civil, zijn gered nadat hun boot was gekapseisd. Zij werden gearresteerd voor smokkel, ongehoorzaamheid en verzet.

De drie verdachten probeerden aan de agenten van de Guardia Civil te ontkomen toen zij na een slechte manoeuvre uit hun boot werden geslingerd, waarbij de motor bleef draaien. Geconfronteerd met deze situatie moesten de agenten hun wapens gebruiken om vanuit hun patrouilleboot op de motor te schieten. Nadat het schip tot stoppen was gedwongen, werden de verdachten gered en vervolgens overgebracht naar de haven van Barbate om eerste hulp te krijgen, alvorens te worden gearresteerd op beschuldiging van smokkel, ongehoorzaamheid en verzet, meldt El Confidencial.

Lees ook: Laat Spanje opzettelijk drugs door naar Marokko?

Hun boot, die ongeveer 13 mijl ten zuiden vaarde van Cabo Trafalgar, in de gemeente Barbate, werd zaterdag gelokaliseerd op de radars van de Geïntegreerde Dienst voor Extern Toezicht (SIVE), onder het Commando van de Guardia Civil van Cádiz.

In de afgelopen dagen is een netwerk van Marokkaanse hasjsmokkelaars ontmanteld. Het Team Georganiseerde Criminaliteit (ECO) van de Centrale Operationele Eenheid (UCO) in Málaga, het Orgaan voor de Coördinatie van de Drugsbestrijding (OCON-Zuid) en het Regionaal Centrum voor Analyse en Inlichtingen inzake Drugs (Crain) voerden onderzoek naar deze criminele groep. Volgens hen bestaat die uit personen van verschillende nationaliteiten die van plan waren "een grote hoeveelheid hasjiesj in Marokko te verwerven om deze vervolgens via verschillende routes naar Spanje te vervoeren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team