Zoeken

Doodverklaarde Marokkaanse vecht om te bewijzen dat ze nog leeft

30 mei 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Keltoum Benkaddour, een 61-jarige Marokkaanse vrouw die al 35 jaar in de streek Pyrénées-Orientales in Frankrijk woont, ontdekte dat ze al vier jaar dood was verklaard en wist met moeite te bewijzen dat ze nog in leven was.

Toen Keltoum Benkaddour naar het kantoor van de sociale zekerheid in haar stad ging om hulp te vragen nadat ze eerder dit jaar het wachtwoord van haar rekening was kwijtgeraakt, ontdekte ze dat ze vier jaar geleden dood was verklaard. Een adviseur ontving haar en ze beschreef hem haar toestand. "Als teken van goede wil gaf ik hem mijn ziekteverzekeringskaart om mijn identiteit te bewijzen en dat ik bij een ziekenfonds hoor," zei ze tegen Midi Libre. Nadat hij de geldigheid van de kaart met een lezer had gecontroleerd, vertelde hij haar dat de kaart al vier jaar "dood" was.

Lees ook: Doodverklaarde en begraven imam blijkt springlevend

De 60-jarige was stomverbaasd. Een maatschappelijk werker bevestigde deze informatie. "Hij bevestigde dat ik voor de ziektekostenverzekering gestorven was door me op zijn computer een overlijdensakte op mijn naam uit 2018 te laten zien," zei de weduwe van een tabakshandelaar en moeder van een zoon die in het leger dient en momenteel in het buitenland uitgezonden is. De consulent stelde haar voor haar bestaan te bewijzen. "Ik wist niet waar ik was, het was alsof ik niet meer bestond, ik was bang," geeft de vrouw uit Perpignan toe.

Lees ook: Marokko: springlevende vrouw al 25 jaar dood verklaard in Nador

Nadat ze bij het Marokkaanse consulaat in Montpellier een uittreksel van haar geboorteakte had verkregen, dat niet meer dan drie maanden oud was, zette ze haar inspanningen voort tot ze in februari van dit jaar haar levensakte kreeg. Een maand later ontving ze haar nieuwe ziekteverzekeringskaart. Ze verwacht haar nabestaandenpensioen te ontvangen en haar gezinsuitkeringen te laten bijwerken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team