Zoeken

Britse verliest vinger bij quadongeluk in Marrakech

6 juni 2022 - 11:00 - Marokko

©

Een 40-jarige Britse vrouw verloor haar vinger bij een ongeval met een quad in de Agafay-woestijn. Ze reisde met haar familie naar Marrakech om haar verjaardag te vieren.

Een verjaardag die Lucy-Lou Merner, eigenaresse van een schoonheidssalon, niet snel zal vergeten. Op 27 april vertrok ze samen met haar man Daniel en haar vier kinderen voor een weekje vakantie naar Marrakech om haar 40e verjaardag te vieren. Op 29 april smeekten haar kinderen en haar man haar om mee te gaan op een quad-avontuur in de Agafay-woestijn, terwijl zij eigenlijk liever bij het zwembad wilde liggen. "Ik stemde uiteindelijk toe, denkend dat het zandduinen zouden zijn, maar het was rotsachtig als een steengroeve. Toen de motor startte, kon ik hem helemaal niet manoeuvreren en ik was doodsbang omdat mijn jongste dochter achter me zat," vertelt ze aan WalesOnline.

Lees ook: Frans gezin komt om bij ongeval in Marokko

Lucy-Lou was van plan om bij de volgende stop van de quad af te stappen, maar stormde plots af op een enorme rots. "Ik zag die rots aankomen en ik wilde er niet overheen, dus probeerde ik weg te komen," vervolgde ze. Daarbij sloeg ze linksaf, verloor de controle over de quad en landde in een greppel met de quad boven haar. "Plotseling lag ik op de grond en lag de quad op me. Ik herinner me dat ik schreeuwde. Toen mijn man zei: ’O mijn God, je vinger’, wist ik zonder te kijken dat ik die kwijt was."

De Britse vrouw werd met een vest om haar arm gewikkeld als een geïmproviseerd tourniquet om het bloeden te stelpen, naar het ziekenhuis gebracht. Een Marokkaanse chirurg heeft de vinger tijdelijk opnieuw gehecht om de bloedstroom te stelpen. Het gezin verliet Marokko en Lucy-Lou werd in het Verenigd Koninkrijk opgenomen in het John Radcliffe Ziekenhuis in Oxford. Ze onderging op 30 april een operatie om de halfaangegroeide vinger aan haar linkerhand te verwijderen. Een paar dagen later werd ze opnieuw geopereerd wegens een infectie. Tijdens de operatie verplaatsten de artsen ook haar duim in de richting van haar vingers om het gat te dichten waar ooit haar wijsvinger had gezeten.

Lees ook: Vermiste toeristen dood aangetroffen in Dakhla

Op 10 mei kon Lucy-Lou eindelijk terugkeren naar haar gezin in Milton Keynes, maar ze is nog niet helemaal genezen. De schoonheidsspecialiste heeft haar normale leven nog niet kunnen hervatten. "Op dit moment kan ik mijn middelvinger niet goed bewegen, dus ik kan geen wimpers doen, fillers inspuiten of de andere dingen die ik normaal doe."

Bladna.nl