Zoeken

19-jarige dochter van Martine werd moslima (podcast)

6 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

Freya, de dochter van de Belgische Martine, was 19 jaar oud toen ze ervoor koos om zich te bekeren tot de Islam. De beslissing zette Martines wereld overhoop. Het zag ernaar uit dat ze haar dochter zou verliezen. Freya begon met het dragen van een hoofddoek, dan waren er de gebedsmomenten gevolgd door een huwelijk en een verhuizing naar Marokko. Maar Martine is haar dochter nooit kwijtgeraakt, ergens is ze nu zelfs blij dat Freya moslima is geworden.

In een podcast van De Standaard vertelt Martine dat haar rebelse tienerdochter Freya zich op haar negentiende plotsklaps zeer zedig begon te kleden. Daarna besloot ze ook om een hoofddoek, en later zelfs een khimar te dragen. Voor moeder Martine was dit heftig, het mocht dan wel een vrije keuze van haar dochter zijn, toch associeerde ze de kledingkeuzes met onderdrukking.

Lees ook: Fabiënne bekeerde zich tot de islam: "Het maakt me een beter persoon"

Martine probeerde zich te verdiepen in de islam, maar stootte als niet-gelovige op zeer veel weerstand bij zichzelf. Ze had oorspronkelijk niet zo’n positief beeld van de islam. Haar dochter maakte online kennis met een moslim en ze trouwde op 21-jarige leeftijd. Daarna verhuisde het koppel naar Den Haag in Nederland. Martine had het moeilijk met de keuzes van haar dochter en ervaarde deze periode als zeer moeilijk.

Lees ook: Aalsmeerse Tiktokster deelt ervaring na bekering tot de Islam

Freya zelf had het ook moeilijk, maar dan met de westerse blik op Islam. Ze wilde graag in een islamitisch land wonen en besloot om samen met haar man naar Marokko te verhuizen. Daar is ze inmiddels moeder geworden van een meisje en een jongen. De kinderen zijn nu een belangrijke schakel in de band tussen Martine en Freya. Via hen krijgt Martine meer kennis over de islam en is ze uiteindelijk blij dat haar dochter moslima is.

Klik hier om de volledige podcast te beluisteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team