Zoeken

België: dochter Samira kreeg salmonella

10 april 2022 - 19:40 - Wereld

©

In de afgelopen maanden raakten in Vlaanderen zestien mensen besmet met salmonella, maar de uitbraak kent in totaal 125 gevallen in zes Europese landen en het Verenigd Koninkrijk. Klachten uiten zich vaak in diarree, buikpijn en koorts en dat blijkt ook uit de getuigenis van Samira.

Maandag riep het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen in België op om vijf producten van Ferrero niet meer te eten en een dag later riep de producent zelf ook verschillende producten terug, wegens een vermeende link met de salmonellabesmettingen.

Lees ook: Marokko: babymelk terugroepen om salmonella

Het is bepaald geen pretje om de bacterie op te lopen, vertelt Samira. "Mijn dochter begon ’s avonds te klagen over buikpijn. We zeiden haar dat het de volgende dag wel beter zou gaan. Maar ’s nachts is ze dan bij ons komen liggen, ze voelde gloeiend heet aan. Ze moest ook constant naar het toilet spurten. Haar ontlasting was even vloeibaar als water", vertelt Samira aan Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Tientallen pas gerepatrieerde Marokkanen lopen voedselvergiftiging op

Wie besmet wordt met de bacterie, kan salmonellose krijgen, een ziekte waarvan je koorts, krampen en diarree kan krijgen. De symptomen bij de dochter van Samira hebben uiteindelijk enkele dagen aangehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team